UPDATE: 'Chelsea en Lukaku zijn al tot een akkoord gekomen'

UPDATE: 'Chelsea en Lukaku zijn al tot een akkoord gekomen'

06-06-2017 14:50
1

Romelu Lukaku heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd bij Everton gespeeld. De aanvaller droomt van een transfer deze zomer. Tegenover Het Laatste Nieuws gaf hij een stand van zaken over een mogelijk vertrek.

De afgelopen weken toonden Chelsea en Manchester United interesse in Lukaku. Mino Raiola mag nu vol aan de bak. "Ik weet wat er gaande is, maar ik laat mijn zaakwaarnemer dat afronden. Uiteindelijk neem ik wel de beslissing", noteerde Het Laatste Nieuws na de interland België – Tsjechië (2-1) uit de mond van Lukaku.

Maandag raakte bekend dat Bayern München ook denkt aan Lukaku, maar de aanvaller lijkt aan te geven liever in Engeland te willen blijven. "Ik wil mezelf verbeteren en erop vooruitgaan. Het liefste wil ik de Champions League spelen en de Premier League een paar keer winnen."

Everton vraagt circa 120 miljoen euro voor Lukaku. Manchester United hoopt die prijs nog te drukken via een ruildeal met Wayne Rooney.

Update 12u25: Volgens Het Laatste Nieuws is het wel degelijk Chelsea dat onderhandelt met Raiola. The Blues gaan vol voor de spits van de Rode Duivels, al wachten ze op Goodison Park nog op een eerste officiële bod. Bij Man Utd zouden ze voelen dat Lukaku liever naar Londen trekt, Mourinho en co tasten daarom andere pistes af.

Update 14u50: Tancredi Palmeri gaat nog een stapje verder. Volgens de correspondent van onder meer Gazzetta dello Sport hebben Lukaku en Chelsea al een persoonlijk akkoord bereikt. Op clubniveau is er echter nog geen deal.