Kompany wil aanvoerdersband niet afnemen van Hazard: Hij heeft een groot hart

Kompany wil aanvoerdersband niet afnemen van Hazard: "Hij heeft een groot hart"

04-06-2017 09:27
1

Door zijn vele blessures en lange afwezigheid is Vincent Kompany niet langer kapitein van de Rode Duivels. Die eer is nu voor Eden Hazard weggelegd. Niet meer dan terecht, vindt Kompany.

De verdediger van Man City vindt Hazard een uiterst geschikte kapitein voor de Rode Duivels. Hij weet ook wat de grootste kwaliteit van de aanvaller is. "Dat hij bescheiden is. Hij is eenvoudig en normaal en staat open voor iedereen. Hij heeft een groot hart en bekommert zich om de anderen", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Kompany ziet echter grote verschillen met hem. "Natuurlijk zijn Eden en ik heel anders, maar er is niet één type kapitein die beter is dan de andere. Hij zal de ploeg met zijn kwaliteiten helpen. Ik zal hem met alles helpen als hij me nodig heeft. Net zoals ik ook anderen nodig heb gehad", klinkt het.

Voor Kompany wordt het ook de eerste keer dat hij zal spelen met een andere speler als kapitein bij de Rode Duivels. Bizar? "Dat moeten we zien. Maar hij heeft al twee jaar zonder mij die rol ingevuld. Voor mij is het nog een onbekende. We zullen zien", besluit hij.