'Anderlecht krijgt bijzonder veel concurrentie voor heropende Italiaanse piste'

'Anderlecht krijgt bijzonder veel concurrentie voor heropende Italiaanse piste'

02-06-2017 17:07
1

RSC Anderlecht blijft de markt afspeuren op zoek naar versterkingen. Onder meer op aanvallend vlak hopen de Brusselaars een slag te slaan. Om dat te bereiken, zijn ze opnieuw gaan piepen in Italië, waar ze uitgekomen zijn bij een oude bekende.

Vorige zomer toonde paars-wit zich al geïnteresseerd in Federico Ricci en die liefde is naar verluidt niet bekoeld. Journaliste Eleonora Trotta, actief bij Calciomercato, linkt Anderlecht nu opnieuw aan de Italiaanse aanvaller. Het lijstje met potentiële overnemers oogt echter bijzonder lang. Ook Sevilla FC, Genoa, Sampdoria en Atalanta zouden Ricci graag zien komen. Hij zou zo'n zes à zeven miljoen euro moeten kosten.

De 23-jarige Ricci voetbalt al zijn gehele carrière in zijn thuisland. Momenteel is de aanvaller eigendom van AS Roma, dat hem het voorbije seizoen uitleende aan Sassuolo. Daar kwam hij aan 24 optredens, waaronder tien basisplaatsen. In die optredens wist hij twee keer het net te vinden. Vorig seizoen beleefde Ricci zijn grote doorbraak. Met elf doelpunten loodste hij toen het nietige Crotone naar de Serie A.