VP Awards 2017: Genkenaar ziet geweldig seizoen bekroond met oppergaai

VP Awards 2017: Genkenaar ziet geweldig seizoen bekroond met oppergaai

01-06-2017 11:00
2

De lijnen zijn gesloten, de stemmen zijn geteld. De voorbije dagen gingen zowel jullie, de lezers, als de redactie van VoetbalPrimeur.be op zoek naar de beste speler uit de Jupiler Pro League van het huidige seizoen. Vandaag, donderdag, halen we de toeters en bellen van de zolder voor de winnaar: Alejandro Pozuelo van KRC Genk.

Pozuelo krijgt dus officieel de VP Award 2017. Dat heeft hij zowel aan onze redactie als aan jullie te danken. Bij ons werd Pozuelo op plek drie gezet, na Anderlecht-boys Leander Dendoncker en Youri Tielemans. De achterstand op dat duo was aanzienlijk, maar de bezoekers van VP hebben de Spanjaard naar de overwinning geloodst. Jullie plaatsten ‘Pozo’ namelijk met stip op één. In de eindafrekening troeft hij zo Dendoncker af met amper twee puntjes verschil!

Mooiste actie
KRC Genk – AA Gent 2-0 (27 december 2016)
In de overgangsfase tussen Peter Maes en Albert Stuivenberg voelde Pozuelo zich blijkbaar volledig bevrijd. In het (toen nog) belangrijke duel om Play-Off 1 trapt de Spaanse virtuoos zijn team op voorsprong via een doelpunt dat hem ten voeten uit typeert. Allereerst gaat het om een teamgoal, die via de rechterflank en een knap hakje van Leon Bailey wordt opgebouwd. Vintage Genk.

Nadien treft Pozuelo raak zoals enkel hij dat kan. Met de linkervoet, want, no problemo, de spelverdeler is perfect tweevoetig. En in één tijd natuurlijk, aangezien de Spanjaard zelden veel baltoetsen nodig heeft. Dat de bal uiteindelijk in de rechterwinkelhaak belandt, hoeft dan ook niemand op de tribunes van de Luminus Arena te verbazen. Vintage Pozuelo.

Conclusie VP
In een impulsieve opwelling zou je kunnen zeggen dat het wat ontgoochelend is om een voetballer uit Play-Off 2 de VP Award 2017 toe te reiken. De pure voetbalgenieter verdrijft die gedachte echter al na één seconde uit het hoofd, want alleen al op basis van zijn klasse en balbehandeling, verdient Pozuelo het om in de spotlights te staan. Is de Spaanse regisseur de allerbeste voetballer van de voorbije maanden? Misschien niet. Is hij de man die ons het vaakst in vervoering heeft gebracht? Absoluut. Voetbal als kunst. ‘Pozo’ is de artiestennaam.

VP top-5:
5. Ruud Vormer (Club Brugge)
4. José Izquierdo (Club Brugge)
3. Youri Tielemans (Anderlecht)
2. Leander Dendoncker (Anderlecht)
1. Alejandro Pozuelo (Genk)