VP Awards 2017: Blessureleed kost Izquierdo plaatsje op het podium

VP Awards 2017: Blessureleed kost Izquierdo plaatsje op het podium

30-05-2017 14:00

De lijnen zijn gesloten, de stemmen zijn geteld. De voorbije dagen gingen zowel jullie, de lezers, als de redactie van VoetbalPrimeur.be op zoek naar de beste speler uit de Jupiler Pro League van het huidige seizoen. Vandaag, dinsdag, maken we de man op positie vier bekend: José Izquierdo van Club Brugge.

De Colombiaanse wervelwind kreeg het voorbije jaar af te rekenen met wat blessureleed, maar dat weerhield hem er niet van meerdere klasseflitsen te laten bewonderen. Dat wisten de lezers van VP duidelijk te appreciëren. Slechts één voetballer kreeg meer stemmen van jullie. Voor onze redactie woog zijn wisselvalligheid echter zwaarder door. De optelsom van de punten van de verschillende redactieleden leidde Izquierdo uiteindelijk naar een zeventiende stek. Opgeteld bleek zijn puntentotaal (98) voldoende om op plek vier te eindigen.

Mooiste actie
Leicester City – Club Brugge 2-1 (11 november 2016)
Iemand met de technische bagage van Izquierdo maakt met de regelmaat van de klok knappe doelpunten. Keuze te over dus, maar wij kiezen voor de treffer die hem internationaal nog wat extra op de kaart heeft gezet. In de (ontnuchterende) Champions League-poulefase van Club rondde de winger een heerlijke rush af met een pegel in de kruising.

Ongetwijfeld een doelpunt dat zoet smaakte, want de campagne draaide voor Izquierdo uit op een grote ontgoocheling. Het kampioenenbal was de hoofdreden waarom hij vorige zomer aan boord bleef in Brugge. Door een blessure miste hij echter de eerste wedstrijden. Toen hij dan eindelijk weer fit was en klaar om te schitteren, was het Brugse kalf al verdronken.


Conclusie VP
Het staat buiten kijf dat Izquierdo tot de talentrijkste voetballers op de Belgische velden behoort. In hoogvorm is geen enkele verdediger uit de Jupiler Pro League in staat om de Colombiaan af te stoppen. Nochtans weet iedereen wat de vleugelaanvaller zal proberen: naar binnen versnellen, mannetje uitschakelen en vervolgens knallen op doel. Voorspelbare acties toch tot een goed einde brengen, het is het kenmerk van een echte ster. Er bestaat dan ook geen discussie over: deze zomer rondt Izquierdo zijn toptransfer af.

Top 5:
5. Ruud Vormer (Club Brugge)
4. José Izquierdo (Club Brugge)
3. ?
2. ?
1. ?