VP Awards 2017: Rots in de branding bij Club Brugge kaapt plek vijf weg

VP Awards 2017: Rots in de branding bij Club Brugge kaapt plek vijf weg

29-05-2017 17:00

De lijnen zijn gesloten, de stemmen zijn geteld. De voorbije dagen gingen zowel jullie, de lezers, als de redactie van VoetbalPrimeur.be op zoek naar de beste speler uit de Jupiler Pro League van het huidige seizoen. Vandaag, maandag, maken we de man op positie vijf bekend: Ruud Vormer van Club Brugge.

De Nederlandse aanjager van de regerende landskampioen verzamelde 83,5 punten op een maximum van 200. Daarmee houdt hij op het nippertje Lovre Kalinic, doelman bij rivaal AA Gent, uit de top-vijf. Zowel in de rangschikking van onze redactie als bij de publieksstemming eindigde Vormer behoorlijk. Wij plaatsten hem evenzeer op plek vijf, terwijl de bezoekers zes voetballers hoger inschatten.

Mooiste actie
Club Brugge – KV Mechelen 6-1 (25 november 2016)
Bij de naam ‘Vormer’ denkt de Belgische voetbalfan haast meteen aan werklust, overgave en grinta. Dat is meer dan terecht, want die waarden behoren zeker tot de grootste kwaliteiten van de middenvelder. Vormer kan echter ook bovengemiddeld met het balletje overweg. Dat bewees hij meer dan ooit in de glansrijke 6-1-triomftocht tegen Malinwa.

Bij een 5-1-stand in minuut 82 oordeelde Vormer dat er wel nog een kersje op de taart mocht. Nadat de Nederlander werd vrijgespeeld in de zestien meter, legde hij de bal achteloos stil met de zool, waarop de inlopende Jelle Vossen doodeenvoudig kon afwerken. Een staaltje zaalvoetbalkunsten die men in Jan Breydel nog maar zelden mocht aanschouwen. Niet verbazend dat het dak er toen afging...

Conclusie VP
Net zoals Vormer in februari net niet voldoende impressionant was om ploegmaat José Izquierdo de Gouden Schoen te ontzeggen, eindigt de Bruggeling ook bij onze VP Award 2017 na de échte uitblinkers. Toch weet iedereen met een blauw-zwart hart de tomeloze inspanningen van het loopwonder ten zeerste te appreciëren. Bovendien kent ‘Ruudje’ qua statistieken het beste seizoen uit zijn loopbaan. Met negen doelpunten en acht assists in competitieverband vormt hij een hoeksteen in het offensieve spel van Club. Of de 29-jarige Vormer de komende jaren nog een stapje hogerop kan zetten, valt af te wachten. In Brugge zal er echter altijd een plekje zijn voor hem.