Pech voor Genk: Ryan speelt woensdag zijn laatst match voor ons

Pech voor Genk: "Ryan speelt woensdag zijn laatst match voor ons"

30-05-2017 07:50

KRC Genk haalde in januari Mathew Ryan binnen als vervanger voor de geblesseerde Marco Bizot. De Australiër kwam niet aan de bak bij Valencia en mocht daar op huurbasis weg. Ryan maakte een uitstekende indruk en haalde zelfs de top drie voor Doelman van het Jaar. Genk hoopte hem langer te strikken, maar kreeg een nul op het rekest.

Dat geeft technisch directeur Dimitri De Condé aan in Het Belang van Limburg. "Ik heb nog twee keer met Ryan gesproken maar zijn besluit staat vast: hij speelt zijn laatste match voor KRC Genk in Oostende. Hij wil daarna of bij Valencia aan de slag of in een competitie die hoger aangeschreven staat dan de Belgische."

Ryan verliet twee jaar geleden Club Brugge voor Valencia. Daar begon als hij titularis, maar na een blessure stond hij er nog zelden onder de lat. Desondanks lijkt de club nog op hem te rekenen in de toekomst. Komende zomer moet het knopen doorhakken. Maar Ryan blijft in ieder geval niet in België. Ook Club hoopte nog op hem, maar lijkt nu goed te zitten met Ethan Horvath.