'Transfer Dimata zit in laatste fase, Oostende kan recordsom verwachten'

'Transfer Dimata zit in laatste fase, Oostende kan recordsom verwachten'

30-05-2017 07:00
2

KV Oostende ontdekte het voorbije seizoen Landry Dimata. De Kustploeg haalde de jonge spits vorige zomer voor 500.000 euro weg bij de beloften van Standard, maar ontpopte zich in de Versluys Arena meteen tot eerste aanvaller. Nu lonkt een transfer naar de Bundesliga.

Al sinds de winter wordt Wolfsburg genoemd. Er is zelfs sprake dat er al een voorakkoord werd getekend, al ontkende de 19-jarige Dimata tot nu toe alles. Eén van de redenen dat tot nu gewacht werd om alles af te ronden, was de degradatiestrijd van die Wölve. Pas maandag kon het verlengd verblijf in de Bundesliga afdwingen. Daardoor ligt de weg voor Dimata nu open, aldus Het Nieuwsblad.

De contracten zouden al zijn opgesteld, Duitse bronnen melden zelfs dat Wolfsburg al een voorschot betaalde. Oostende doet financieel in ieder geval een uitstekend zaak. Het zal een slordige tien miljoen euro vangen voor de Jonge Profvoetballer van het Jaar. Dat is twintig keer zo veel dan het bedrag dat het amper een jaar geleden zelf op tafel legde. Dimata was goed voor twaalf competitiedoelpunten en twee goals in de beker.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie