Standard heeft nieuwe aanwinst beet, maar die zal geen minuut voetballen

Standard heeft nieuwe aanwinst beet, maar die zal geen minuut voetballen

29-05-2017 11:35

Standard heeft een nieuwe aanwinst beet. De club haalde Julian Albiar Fernandez naar de club. Al zal de 27-jarige man nooit op een voetbalveld te zien zijn.

De nieuweling bij de Rouches is namelijk de eerste professionele E-player voor een Belgische voetbalploeg. Hij zal vanaf volgend seizoen de kleuren van Standard verdedigen in nationale en internationale toernooien voor FIFA-gamers.

"Ik ben in 2009 begonnen met FIFA te spelen", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Nu is dit mijn voltijdse job: sinds 2011 doe ik het professioneel en neem ik deel aan de toernooien die de FIFA zelf organiseert."

"Als je de wereldbeker wint, hangt daar 1,3 miljoen dollar aan vast. Als je niet aan je club verbonden bent, verdien je je geld onder meer door prijzengeld en sponsoring. Maar vanaf nu heb ik dus een contract bij Standard", klinkt het.

Belgische concurrentie
Voorlopig is hij de eerste E-player voor een Belgische club, maar er komen er nog. Zo volgt Anderlecht snel. "En het lijkt me logisch dat er nog andere teams volgen. Vanaf november volgend jaar zou er ook een competitie in ons land komen", besluit hij.