Huilende Maxwell pakt 37e prijs en is wereldrecordhouder: Erg moeilijk

Huilende Maxwell pakt 37e prijs en is wereldrecordhouder: "Erg moeilijk"

28-05-2017 11:08

Huilend én als wereldrecordhouder nam Maxwell (35) zaterdagavond afscheid van Paris Saint-Germain. De Braziliaanse linksback won met de Franse grootmacht de beker. Hij heeft nu in totaal 37 hoofdprijzen als clubspeler op zijn naam staan, meer dan wie dan ook. Deze zomer vertrekt hij uit Parijs. 

"Het was erg emotioneel. Het is erg moeilijk, maar het is ook wel weer mooi dat ik mijn tijd in Parijs heb mogen afsluiten met een titel. Ik voel mij gezegend dat ik hier ben geweest en dat ik de club zo heb kunnen zien groeien, veranderen", zei Maxwell na afloop voor de camera's van de Franse televisie. "Dit is het einde van een tijdperk voor mij, maar ik ben blij met deze afsluiting." PSG-captain Thiago Silva liet zijn landgenoot de Franse beker omhoog tillen. 

In 2012 nam PSG Maxwell over van FC Barcelona. Eerder speelde de vleugelverdediger voor Internazionale en Ajax. In Parijs won Maxwell vijftien hoofdprijzen, waaronder vier landstitels. Bij Barça veroverde hij de Champions League en met Ajax werd de Braziliaan in zowel 2002 als 2004 kampioen.