'Complete leegloop dreigt voor AS Monaco: Tottenham wil Franse revelatie'

'Complete leegloop dreigt voor AS Monaco: Tottenham wil Franse revelatie'

27-05-2017 18:31

Ligue 1-kampioen AS Monaco moet vrezen voor een leegloop, nadat het nog wel Youri Tielemans haalde. Bernardo Silva werd deze week verkocht aan Manchester City, Kylian Mbappé staat bovenaan het verlanglijstje van Real Madrid en ook Thomas Lemar kan verkassen. De Franse vleugelaanvaller wordt begeerd door Tottenham Hotspur, de club van Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Mousa Dembélé. 

Dat meldt L'Equipe zaterdag. De 21-jarige Lemar heeft een fantastisch seizoen achter de rug met Monaco. Hij leverde zeventien assists af en scoorde bovendien veertien keer. In de Champions League maakte de dribbelaar twee doelpunten tegen Spurs. De nummer twee van de Premier League gaat nu een poging wagen om Lemar naar Londen te halen. 

Tottenham-manager Mauricio Pochettino wil in de zomer sowieso een vleugelspits toevoegen aan zijn selectie. Moussa Sissoko en George-Kevin Nkoudou voldeden dit seizoen niet. Een andere naam die in de wandelgangen van Spurs klinkt, is die van Douglas Costa. De Braziliaanse aanvaller mag voor dertig miljoen euro vertrekken bij Bayern München. Lemar kost minimaal veertig miljoen, denkt L'Equipe.