'Schoofs als pasmunt voor middenvelder, Kums blijft kandidaat nummer één'

'Schoofs als pasmunt voor middenvelder, Kums blijft kandidaat nummer één'

27-05-2017 07:00
2

AA Gent wil volgend seizoen opnieuw meestrijden voor de titel. Daarbij wil AA Gent deze zomer voornamelijk zijn middenveld grondig versterken. De Belgische middenvelders Sven Kums en Jordi Vanlerberghe zijn de toptargets voor de Buffalo’s.

Gent droomt in de eerste plaats nog steeds van Sven Kums. "Zolang er geen handtekening gezet is bij Anderlecht geven wij de strijd niet op", klinkt het bij een vastberaden voorzitter Ivan De Witte in Het Nieuwsblad. Maar Anderlecht lijkt de ex-ploeg van Kums toch af te troeven. Volgens Het Laatste Nieuws ligt er een zeer lucratief vijfjarig contract klaar voor de ex-Gouden Schoen. Daarbij wil Anderlecht Kums aantonen dat hij de patron op het middenveld van de landskampioen moet worden.

Naast Kums toont AA Gent ook vergaande interesses in Jordi Vanlerberghe. Eerder bracht Club Brugge al een bod uit op de KV Mechelen-middenvelder, maar nu mengen ook de Buffalo’s zich officieel in de strijd. Daarbij wil manager Michel Louwagie Rob Schoofs als pasmunt gebruiken om de vraagprijs van twee miljoen euro te drukken. Schoofs krijgt onder coach Hein Vanhaezebrouck maar weinig speelgelegenheden en is bovendien zeer gegeerd door Malinwa-trainer Yannick Ferrera.