Filip Joos maakt één heel opvallende keuze in zijn elftal van het jaar

Filip Joos maakt één heel opvallende keuze in zijn elftal van het jaar

23-05-2017 18:32
2

Het voetbalseizoen 2016-2017 zit er helemaal op. Sporza vroeg aan Filip Joos om zijn Elftal van het Jaar op te stellen. De journalist heeft daarbij één opvallende naam uit het oog verloren: Youri Tielemans. De Profvoetballer van het Jaar staat niet op het ideale middenveld van Joos.

"Ik moet met mijn elftal geen kampioen worden. Ik wil vooral mooi voetballen", verklaarde Joos op de webstek van Sporza. Onder de lat kiest Joos voor Kalinic. De Gentenaar werd maandag door zijn collega's al verkozen als Doelman van het Jaar. "Puur voor de zekerheid zou ik Proto als beste doelman kiezen, alleen is hij heel vaak buiten strijd geweest."

In de verdediging staan Najar, Kara, Gigot en Hamalainen. "Najar is vaak geblesseerd geweest, maar in een ideale wereld is hij altijd fit. Centraal zet ik Kara. Spijkerhard en een goede lange bal. Er wordt gezegd dat hij niet kan voetballen, maar dat kan hij wel. Naast hem staat Gigot, meer nog dan Kubo dé wintertransfer van Gent. Op links mag Hamalainen spelen."

Geen Tielemans
Op het middenveld pakt Joos uit met een grote verrassing. Hij laat Tielemans namelijk links liggen. "Dendoncker is de man van het seizoen bij Anderlecht, misschien wel van alle teams. Naast hem moet je bijna voor Tielemans kiezen, maar hij heeft nog te veel hoogtes en laagtes. Daarom kies ik voor Malinovsky. Voor dat duo is er voor mij maar éénn keuze als nummer tien: Pozuelo. In grote matchen komt hij niet altijd uit de verf, maar zelfs dan heeft hij minstens drie acties in huis waarvan je je afvraagt hoe hij het doet."

"Als diepe spits kies ga ik voor Dimata. Andere spitsen hebben meer gescoord, maar hij is de revelatie. Ik heb getwijfeld over Leye, maar hij heeft zijn leeftijd tegen en heeft misschien ook wel te veel kansen gemist. Ik wil in elk geval een spits die niet gewoon staat te wachten, maar iemand die beseft waar de ruimte ligt. Iemand om in die ruimte te lopen is Izquierdo. Op de rechterflank zet ik Trossard. Dat is misschien niet zijn beste positie, maar hij moet er bij zijn."