Opnieuw jackpot voor RSCA, Van Holsbeeck verrast met vraagprijs voor Dendoncker

Opnieuw jackpot voor RSCA, Van Holsbeeck verrast met vraagprijs voor Dendoncker

22-05-2017 18:10
3

RSC Anderlecht ziet met Youri Tielemans binnenkort al één goudhaantje vertrekken. De vrees bestaat dat ook Leander Dendoncker hetzelfde lot beschoren is. Dat zien ze bij paars-wit liever niet gebeuren, al denkt Dendoncker duidelijk zelf wel al na over een transfer.

De middenvelder van Anderlecht heeft duidelijk ook wel zin in een nieuw avontuur. "Het is iets wat ik ambieer, maar ik weet zelf nog niet wat er speelt. Ik had aan mijn manager gevraagd om tot na het seizoen te wachten en we zullen in de komende dagen samenzitten", citeert Het Nieuwsblad Dendoncker.

Anderlecht daarentegen wil hem niet zien vertrekken. "Ik snap het wel dat ze willen dat ik blijf en dat ze de vraagprijs dan mogelijk hoog zullen leggen, want Youri is al weg. Tegelijkertijd moet ik ook aan mezelf denken", vertelt hij.

Anderlecht krijgt voor Tielemans al meer dan twintig miljoen euro (er worden bedragen tot 25 miljoen euro genoemd). Dat zou Herman Van Holsbeeck zelfs niet genoeg vinden voor Dendoncker. "Leander Dendoncker zal meer opbrengen dan Youri Tielemans", vertelde hij. "Dendoncker heeft dit seizoen constant aan een hoog niveau gespeeld. Als scout zie je dat niet op één wedstrijd, maar na vijf weet je wel wat voor kwaliteitsvolle speler Leander is."