OFFICIEEL: Lokeren slaat weer toe en plukt speler uit 1B weg

OFFICIEEL: Lokeren slaat weer toe en plukt speler uit 1B weg

16-06-2017 13:55
1

Sporting Lokeren wil dit seizoen absoluut niet herhalen, de Waaslanders hebben namelijk een asgrauw jaar achter de rug. Na de transfers van Luciano Slagveer en Samy Kehli zou het nu nog een transfer beet hebben.

La Dernière Heure meent namelijk dat Lokeren rond is met Tracy Mpati, een rechtsachter die actief is bij Union. Mpati werd ook al gelinkt aan Standard, STVV en AA Gent, maar Lokeren speelt kennelijk korter op de bal. 

De inmiddels 25-jarige Brusselaar is zonder meer een laatbloeier, want hij speelt al jaren in de lagere reeksen. Via White Star ging hij naar Racing Mechelen, waar hij in 2015 dan werd weggehaald door Union. Bij die club kan hij samen met Nicolas Rajsel het mooie weer maken in Play-Off 2, vandaar dat eersteklassers er plots al de kippen bij zijn om hem binnen te halen.

Update 4/6 om 16:20uur: Lokeren staat naar verluidt op het punt om Mpati definitief vast te leggen. Volgens Het Nieuwsblad zal hij bij de Waaslanders een contract voor drie seizoenen ondertekenen. Hij zou de derde aanwinst van Lokeren worden, nadat eerder al Samy Kehli (Roeselare) en Luciano Slagveer (sc Heerenveen) werden aangetrokken.

Update 16/6 om 13:55uur: De transfer van Mpati is rond. Dat liet Lokeren vrijdag via de officiële kanalen weten. In het Waasland tekende hij een contract tot medio 2020.