Ontketende Teodorczyk bezorgt Anderlecht 34ste landstitel

Ontketende Teodorczyk bezorgt Anderlecht 34ste landstitel

donderdag 18 mei 2017 om 22:15

Anderlecht is landskampioen. Paars-wit kreeg het in zijn titelmatch bijzonder moeilijk op Mambourg, maar Teodorczyk begon eindelijk terug te scoren en maakte met twee doelpunten het verschil.

Anderlecht maakte absoluut geen indruk in de eerste helft, al waren de halve kansen wel voor de bezoekers. Zo kon Hanni scoren na een voorzet van Chipciu, maar hij legde hem naast.

Aan de overkant was het wel prijs. Charleroi maakte zijn enige kans af, Chris Bédia opende de score met veel hulp van de verdediging én Frank Boeckx. Een kleurloos Anderlecht kon daarna geen enkele kans creëren en ging rusten met 1-0.

Teogoal
René Weiler liet vroeg in de tweede helft zijn ongenoegen blijken. Een zwakke Tielemans werd vervangen door Acheampong. Even later kon Teodorczyk het vuur toch aanwakkeren. De Pool won zijn duel van Dessoleil en schoot in de draai binnen.

Het sein voor Anderlecht om druk te gaan zetten, al kreeg het bijna nog het deksel op de neus. Doelpuntenmaker Bédia kon makkelijk zijn tweede binnenleggen, maar liet het na. Een fatale fout. Op amper tien minuten van het einde maakte opnieuw Teodorczyk die geruststellende tweede. Met zijn 22 goals was hij één van de architecten achter de titel van Anderlecht. In de slotfase zorgde Bruno ook nog voor 1-3.

Anderlecht heeft zo zijn 34ste landstitel beet. Het gaat zowaar nog kampioen worden met een ruime voorsprong, want Club Brugge heeft verloren KV Oostende. Blauw-Zwart moet nog vrezen voor zijn tweede plaats.

Poll

Verdient Anderlecht de titel?

(696 stemmen)

Plaats een reactie

Joesay +337
donderdag 18 mei 2017 om 22:26
Mark my words:
1. RSCA
2. AAG
3. FCB
Vind ik leuk
donderdag 18 mei 2017 om 22:30
Aan allen die kampioen zijn geworden, proficiat. Aan allen niet kampioen zijn geworden...ook proficiat ;)
Vind ik leuk
donderdag 18 mei 2017 om 22:33
Amai!
Vind ik leuk
donderdag 18 mei 2017 om 22:49
goedje Zetterberg :P
Vind ik leuk
donderdag 18 mei 2017 om 22:56
Ook Par viert mee!
Vind ik leuk
donderdag 18 mei 2017 om 22:46
Morgen op het werk veel lange gezichten, vandaag grote mond, morgen grote wond!
Idd denk ook
1 RSCA
2 AAG
3 fcb
Vind ik leuk
vrijdag 19 mei 2017 om 09:34
Die titel weer... Ontketende Theo... Ok hij scoort twee keer maar zo fantastisch was hij nu toch niet. Proficiat RSCA met de titel. Op naar volgend seizoen en hopelijk word het weer zo spannend als dit seizoen. Maar voor mij dan liefst met een andere kampioen. Hahaha. Sorry paarswitjes
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Ontketende Teodorczyk bezorgt Anderlecht 34ste landstitel