Meer details over Weiler-incident na wedstrijd, Club legt schuld deels bij trainer

Meer details over Weiler-incident na wedstrijd, Club legt schuld deels bij trainer

15-05-2017 10:20
25

RSC Anderlecht is niet ongeschonden uit de partij tegen Club Brugge geraakt. Meer bepaald René Weiler kreeg het hard te verduren. De fans van Club Brugge toonden zich met veel kabaal, maar blijkbaar gingen enkelen er toch over.

Volgens Le Soir gooide na het laatste fluitsignaal een fan van Club Brugge een projectiel richting de coach van Anderlecht. Weiler zou daardoor geblesseerd geraakt zijn en moest zelfs verzorgd worden door zijn medische staf. Hij gaf dan ook verstek voor het eerste interview achteraf.

Uiteindelijk bleek de schade nog wel mee te vallen, maar goed nieuws voor Club Brugge is het niet. Het is nog maar de vraag of Club Brugge hiervoor een straf zal krijgen, maar de kans lijkt groot. Eerder was er al wat opschudding nadat de Brugse fans rookbommen en voetzoekers op het veld hadden gegooid.

Update 10.20 uur: Intussen zijn er al meer details bekend over het incident met Weiler. Volgens Het Nieuwsblad werd de Zwitserse coach in de zij geraakt door een batterij. Bij Club keurt men het gedrag van de supporter niet goed, maar legt men ook deels de schuld bij Weiler zelf. Volgens de Bruggelingen provoceerde hij de Brugse fans al de hele wedstrijd en was hij voor de partij ook al bijzonder zenuwachtig.