VP Awards 2017: Speler uit Play-Off 2 blijft aan de leiding, Tielemans ondermaats

VP Awards 2017: Speler uit Play-Off 2 blijft aan de leiding, Tielemans ondermaats

13-05-2017 11:00

Bij VoetbalPrimeur.be geven we jou momenteel de kans om dé ster uit de Jupiler Pro League 2016-2017 te kiezen. Sinds maandag is de stemming open, en voorlopig staat er zowaar een speler uit Play-Off 2 aan de leiding. Alejandro Pozuelo zet alle spelers uit de top-zes een neus.

De sierlijke Spanjaard heeft zijn voorsprong gestaag uitgebouwd de voorbije dagen. Bij onze vorige tussenstand kreeg de Genkenaar nog 22% van de stemmen, nu zit hij al aan 26. Enkele procenten meer of minder zijn dus snel gebeurd. Eerste achtervolger op Pozuelo is José Izquierdo (20%). Ondanks wat blessurelast dit seizoen blijft de Colombiaan van Club Brugge natuurlijk een klasbak pur sang.

De eerste Anderlecht-man volgt op plek drie: Leander Dendoncker totaliseert 17%. Youri Tielemans krijgt opvallend weinig stemmen: slechts 9% van jullie vindt hem de beste van de voorbij negen maanden. Mats Rits (KV Mechelen) sluit de top-vijf knap af. Met 5% van de stemmen lijkt hij wel niet meer in staat om mee te doen voor het podium. 

De stem van de bezoekers wordt hoog ingeschat door VP. In totaal telt jullie stem voor vijftig procent mee. De andere vijftig procent wordt bepaald door de rangschikking die onze redactie zelf samenstelde. Jullie stem kunnen jullie uitbrengen in de poll onderaan het artikel. Vergeet zeker ook niet je mening te ventileren in de reacties!

Hieronder vinden jullie het lijstje van de twintig geselecteerden.

Wie was de beste speler van het huidige seizoen? Breng je stem uit in de poll. Stemmen kan tot donderdag 18 mei om 22u.