Boucaut krijgt stevige uitbrander van baas: Dat moet ik nog bekijken...

Boucaut krijgt stevige uitbrander van baas: "Dat moet ik nog bekijken..."

03-05-2017 08:30
3

De knoop is dinsdag doorgehakt: Alexandre Boucaut zal geen wedstrijden meer fluiten dit seizoen. De gecontesteerde scheidsrechter moet boeten voor zijn zware fouten van de laatste twee speeldagen. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist vertelt dat hij niet anders kon.

Verbist reageert in Het Nieuwsblad op de radicale ingreep. Er moest duidelijk iets gebeuren, ook in het belang van Boucaut zelf. "We hebben de twee verslagen bekeken en vastgesteld dat Boucaut tweemaal in de fout ging", zo verklaart de ex-ref.

Nochtans tilde Ruud Vormer zelf niet zo zwaar aan de vliegende tackle van Dalsgaard. "Ik vond het opvallend dat Vormer nog zo mild was voor die tackle. Als hij niet had gesprongen en Dalsgaard hem had geraakt, zou hij wel iets anders hebben gezegd. Dit was een duidelijke rode kaart. En helaas de tweede keer op heel korte tijd dat Alexandre ernaast zat. Daarom zullen we hier gevolg aan geven."

Verbist denkt niet dat zijn ref dit seizoen nog op topniveau zal fluiten. "Of hij dit seizoen nog in Play-off 1 kan fluiten? Ik denk dat dat zeer moeilijk wordt. Of hij dit seizoen nog in Play-off 2 mag fluiten? Dat moet ik nog bekijken...", laat hij de deur nog op een kier.