Gent speelt goed voetbal, en goed voetbal haalt het altijd van countervoetbal

"Gent speelt goed voetbal, en goed voetbal haalt het altijd van countervoetbal"

30-04-2017 11:10
3

AA Gent - RSC Anderlecht wordt ongetwijfeld een cruciaal duel in de titelstrijd. Als Anderlecht zegeviert, lijkt het niet meer in te halen. Maar als de thuisploeg weet te winnen, gooit het de debatten weer helemaal open. Aad De Mos tekent voor dat tweede scenario.

--> TITELKOERS! Gent op weg naar titel na winst tegen RSCA: 5,5 keer je inzet!

Anderlecht verloor donderdag verrassend met 0-1 van Sporting Charleroi. Stiekem vindt De Mos dat niet erg. "Zoals ik het zie, heeft Charleroi de play-offs gered door te winnen in het Astridpark. Iedereen had paars-wit al kampioen gemaakt, maar gelukkig krijgen we nog wat spanning. Voor Anderlecht is de nederlaag een teken aan de wand, het moet efficiënter", predikt de Nederlander in Het Laatste Nieuws.

Voor zondag is zijn favoriet duidelijk. "Ik geef Gent zeventig procent kans op de winst. Waarom? Gent speelt goed voetbal, en goed voetbal zal het altijd halen van countervoetbal. Want dat is wat Anderlecht tegenwoordig speelt. Bovendien hebben de Buffalo's twee speeldagen extra rust gehad. Anderlecht zal nog serieus uit de kast moeten komen, het zal niet op cruise control kampioen worden."