Anderlecht-speler kan niet overtuigen: Alweer de grootste teleurstelling

Anderlecht-speler kan niet overtuigen: "Alweer de grootste teleurstelling"

28-04-2017 07:45
2

Anderlecht ging donderdag verrassend de boot in tegen Charleroi, de Henegouwers kwamen met 0-1 winnen in het Astridpark. In de tweede helft probeerde Anderlecht de bakens nog te verzetten met Nicolae Stanciu, maar dat had nauwelijks effect.

Als Anderlecht kampioen wordt zal het nog extra moeten betalen voor de Roemeen, hij wordt dan de man van tien miljoen. Hij kan die prijs echter nog niet waarmaken, zo ziet ook Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad. "Nicolae Stanciu werd ook gisteren weer de grootste teleurstelling van de avond. Zijn inbreng zorgt zelden voor een verbetering. Ook gisteren niet. Pijnlijk."

Het contrast met de wedstrijd tegen Club Brugge kon niet groter zijn. "De boost die de vlotte zege tegen de grootste rivaal Club Brugge had moeten geven, bleef uit. Zo werd alles wat paars-wit was vooral in de eerste helft weer met de realiteit geconfronteerd: dit matige spel zagen we dit seizoen te veel. Anderlecht claimde terecht minstens één strafschop, maar het draaide niet."

Misschien kan AA Gent wel profiteren van deze nederlaag. "Winst van AA Gent zondag breekt Play-Off 1 weer helemaal open. Het verschil zou dan plots nog maar twee punten zijn. Nu heeft Anderlecht dit seizoen meer dan ooit de reputatie er te staan wanneer het moet. Maar de Buffalo's zijn in deze POI met 11 op 15 de best presterende ploeg. En ze spelen thuis."