Kums niet tevreden bij Udinese: Dit is geen fijne situatie

Kums niet tevreden bij Udinese: "Dit is geen fijne situatie"

26-04-2017 09:45
3

Sven Kums trok afgelopen zomer met hoge verwachtingen naar het Italiaanse Udinese. De middenvelder startte nochtans als basisspeler en liet uitstekende statistieken noteren, maar in de winter verdween hij uit de ploeg. Of hij volgend seizoen bij de Italiansen blijft, is twijfelachtig.

"Wat de toekomst brengt? Normaal keer ik na dit seizoen terug Watford", aldus de voormalige Gouden Schoen in Het Laatste Nieuws. De Engelse club haalde Kums weg bij KAA Gent, maar leende hem direct uit aan Udinese. Daar liep het aanvankelijk uitstekend, maar sinds januari is hij uit de ploeg verdwenen.

Nochtans waren de cijfers van Kums uitstekend. Hij behoorde tot de top drie in de Serie A wat betreft het meeste tackles en intercepties, levert 87,5% geslaagde passes af en behoort qua key passes bij de beteren van zijn ploeg. Maar desondanks startte hij maar drie keer sinds half januari. Het is het gevolg van een keuze van trainer Luigi Delneri. 

"Ben geen verdedigende middenvelder"
"Ik heb een gesprek gehad met de coach, want dit is geen fijne situatie. De trainer is eerlijk geweest tegen me. Zijn voorkeur gaat uit naar fysiek krachtigere spelers en hij ziet me in de eerste plaats als een verdedigende middenvelder die alleen voor de defensie staat. Maar dat is niet eens mijn positie. Ik ben het gewoon om met twee voor de verdediging te spelen. Zondag tegen Cagliari speelden we voor het eerst zo en was ik meteen beslissender." Kums gaf als invaller de assist voor het winnende doelpunt.