Dury wil zijn ploeg flink versterken en laat zich uit over huurling

Dury wil zijn ploeg flink versterken en laat zich uit over huurling

24-04-2017 15:51

Zulte Waregem kent met de bekerwinst en een plaats in Play-Off 1 nu al een geslaagd seizoen. De keerzijde van het succes is het mogelijke kwijtraken van meerdere sterkhouders. Coach Franky Dury weet dan ook versterkingen deze zomer hard nodig zijn.

"We moeten ons in de as van de ploeg versterken. In alle rangen. Soualiho Meïté en Lukas Lerager zullen vertrekken, denk ik. Dus is het belangrijk om op die posities versterkingen binnen te halen. Ook naast Mbaye Leye, die een schitterend seizoen speelt, moet er iets bij. We hebben snelheid nodig voorin'', zei Dury in een Facebook Live-sessie met Het Laatste Nieuws.

Verder hoopt Dury ook volgend seizoen over Club-huurling Sander Coopman te beschikken. ''Hij is een kind van het huis, Sander woont hier ook heel dichtbij. We kenden die jongen en zijn kwaliteiten. Coopman kan op meerdere posities spelen en hij heeft voetballend vermogen. Hij moet alleen nog explosiever worden. Ik zou hem graag houden, ja. Omdat ik denk dat hij hier meer speelgelegenheid zal krijgen. Maar alles hangt natuurlijk af van Club Brugge'', wacht Dury af.