Verhaeghe wil hervorming doorvoeren: Zoiets zou toch niet mogen?

Verhaeghe wil hervorming doorvoeren: "Zoiets zou toch niet mogen?"

23-04-2017 07:30
4

Europees voetbal combineren met de Belgische competitie, het blijft ook dit seizoen een heikel punt. Vooral Anderlecht, AA Gent en Racing Genk hebben een slopend schema gehad, maar Bart Verhaeghe hoopt dat er snel een verandering komt.

De ondervoorzitter van de Voetbalbond hoopt dat het nieuwe competitiesysteem er snel komt. "Ik ben overtuigd dat een Belgische club de finale van de Europa League kan halen. Maar dan moet zij in de best mogelijke omstandigheden daar naartoe gebracht worden - da's nu niet het geval. Het zou toch niet mogen dat Anderlecht twee keer tegen Manchester United moet spelen te midden play-offs met óók nog eens midweekvoetbal?", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Verhaeghe wil dan ook een hervorming. "Als wij in België niet aan zelfdestructie willen doen, moéten we naar een competitieformule met minder matchen. En al zeker in een systeem met Play-Offs moet je de punten niet gaan delen - dan kun je net zo goed de vierkantswortel nemen. Om concreet op de vraag te antwoorden: de positieve evolutie van ons voetbal was er volgens mij ook gekomen in een 'normale' competitie, met een 'normale' format..."

Zijn gesprekspartner Roger Vanden Stock, voorzitter bij Anderlecht, is grotendeels akkoord. "Ik herhaal mijn persoonlijk standpunt, ook al mag ik dat misschien niet luidop verkondigen vanuit mijn rol als voorzitter van de Pro League: een competitie met veertien clubs lijkt mij ideaal. Maar, Bart, ik ben minder optimistisch dat een Belgische club in de finale van de Europa League kan staan, hoor."