Einde verhaal voor Genkenaar? Heb nog geen nieuw voorstel gekregen

Einde verhaal voor Genkenaar? "Heb nog geen nieuw voorstel gekregen"

11-04-2017 08:00
3

Racing Genk is al volop aan het werk voor de A-kern van volgend seizoen, maar één vraagstuk is nog niet opgelost: wat gaat er gebeuren met Thomas Buffel? De flankspeler is er ondertussen 36 en heeft nog geen voorstel gekregen.

--> SUPERODD! Genk haalt het van Celta voor 6 keer je inzet!

Buffel is geen onbetwiste basisspeler meer bij Racing Genk, maar wil niet stoppen met voetballen. "De club weet dat ik nog een jaar wil voetballen, het is aan hen om te bekijken welke rol ze voor mij weggelegd zien. Of ze al een voorstel hebben gedaan? Neen", zo vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Op zijn 'oude' dag heeft Buffel best nog wel zin in een nieuw avontuur. "Ik ben al wel gepolst door andere clubs. Ik weet ook niet hoe de coach mijn toekomst ziet. Garanties krijg je nergens. Of je nu 18 of 36 bent, je moet je elke week opnieuw bewijzen", aldus Buffel. 

Buffel zou het zelf ook moeilijk hebben met een bijrolletje in zijn laatste seizoen. "Toen ik twee seizoenen geleden mijn contract verlengde, wilde ik nog één jaar vol basisspeler zijn om dan in het tweede seizoen meer een ondersteunende rol op mij te nemen. Nu ben ik daar niet meer zo zeker van. Het vuur is er nog niet uit, de winnaar in mij wilt op dit moment geen vrede nemen met een bijrol."

Na Stephanie
Voor het overlijden van zijn vrouw Stephanie was Buffel nog een belangrijke speler, maar nu blijft hij op de achtergrond. "Het is niet makkelijk om dat nu opnieuw op te pikken, ik had wel gehoopt om sneller meer minuten te maken om ons nog aan een play-off 1-ticket te helpen. Naarmate je ouder wordt, gaat ritme steeds een grotere rol spelen. Met sporadisch vijf of tien minuten te spelen is het moeilijker om dat ritme te houden dan wanneer je elke week 70, 80 of 90 minuten in de benen hebt. Maar, ik heb nog altijd mijn waarde voor de ploeg."