AA Gent hekelt Club Brugge en Anderlecht: Ze hebben jaren bij ons gepikt

AA Gent hekelt Club Brugge en Anderlecht: "Ze hebben jaren bij ons gepikt"

06-04-2017 07:15

AA Gent wil de Belgische topclubs op alle vlakken naar de kroon steken, en dat geldt zeker ook voor de jeugdopleiding. Michel Louwagie laat weten dat Gent voluit de aanval opent. Club Brugge en Anderlecht moeten opletten voor hun agressieve politiek, zo vertelt Louwagie in Het Nieuwsblad.

Louwagie is het beu dat talentvolle jeugdspelers worden weggekaapt door hun twee grote rivalen. "Ze hebben jaren bij ons gepikt, nu pikken we terug. We laten niet meer over ons heen lopen, ze moeten rekening houden met ons. In principe hebben we in groot-Gent met 400.000 inwoners genoeg potentieel. Maar zolang het systeem blijft bestaan dat jeugdspelers ieder jaar van club kunnen veranderen en andere clubs in ons gebied komen rekruteren, moeten wij ons wapenen en terugslaan. Sinds dit seizoen gaan we heel agressief tewerk."

Manu Ferrera, hoofd van de jeugdopleiding, spreekt eveneens oorlogstaal. "De voorbije dertig jaar kwamen de topclubs onze grote ­talenten weghalen, maar dat is verleden tijd. We zijn heel actief om de grootste talenten te rekruteren en die zitten nu eenmaal bij de topclubs. De topclubs moeten al rekening met ons houden bij de profs, nu zullen ze dat ook moeten doen bij de jeugd. Ze zullen inspanningen moeten leveren om hun beste spelers te kunnen houden."

Er worden zelfs bussen ingezet om spelers letterlijk te gaan weghalen. "We hebben een netwerk met pendelbusjes en er komen al heel wat jongens uit Anderlecht. Volgend seizoen zullen we ook samenwerken met een internaat in Moeskroen zodat Franstalige spelers bij ons kunnen voetballen en school lopen in hun moedertaal. Daarom zullen we ook samenwerken met hetzelfde instituut waar heel wat jeugdspelers van Anderlecht school lopen."

Betere infrastructuur
Louwagie is overtuigd dat zijn project zal slagen, mede door de vele vernieuwingen bij Gent. “Het verschil met vroeger is dat we nu qua infrastructuur en omkadering kunnen wedijveren met de top in België. De successen van de A-ploeg, de Ghelamco Arena en de kansen die jeudgspelers als Louis Verstraete en De Smet krijgen, zijn extra triggers. De voorzitter zei: Als we willen investeren in jeugd, moeten we het goed doen."