Van Holsbeeck spelt toptalenten de les: Wat kregen wij in de plaats?

Van Holsbeeck spelt toptalenten de les: "Wat kregen wij in de plaats?"

01-04-2017 20:15

Herman Van Holsbeeck is als sportief manager van Anderlecht ook veel bezig met de jeugdopleiding, maar dat kan slopend zijn. Heel wat spelers kozen in het verleden voor het buitenlandse geld, en Van Holsbeeck is dat stilaan beu.

Vroeger spendeerde Anderlecht een fortuin om toptalenten in de eigen rangen te houden. "Vroeger kwam Jean Kindermans naar ons toe en vertelde ons over een speler of spelers die talent hadden. We haalden toen alles uit de kast om het die speler, zijn entourage en ouders, naar de zin te maken. We keken op geen euro", zo vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Vaak eindigde dat echter op een desillusie. "Wat kregen we ervoor in de plaats? Het antwoord zie je bij Musonda en Bakkali. Dan heb ik liever een speler zoals Tielemans die nu al veel verder in zijn carrière staat. Dus nee, niet elk talent gaat nog een vast contract krijgen", klinkt het streng.

Sinds de komst van René Weiler zijn inzet en beroepsernst belangrijke factoren bij Anderlecht. "De dag van vandaag gaat talent alleen niet meer genoeg zijn, ook de mentaliteit moet er zijn. Daarnaast moeten ze hun best doen op school en daarbuiten. Dat is de toekomst en daar gaan we in investeren. De resultaten van de jeugdploegen gaan daar misschien onder lijden, maar de uiteindelijke doorstroming is veel belangrijker."