Dury richt zich tot topclubs: ''Laat deze onmin stoppen''

Dury richt zich tot topclubs: ''Laat deze onmin stoppen''

30-03-2017 13:05
2

Zulte Waregem-coach Francky Dury maakte vlak voor Play-Off 1 tijd voor een uitgebreid interview met Peter Vandenbempt. Ook de verslechterde relatie met AA Gent en Anderlecht kwam daarin ter sprake. Dury hoopt dat hier verandering in komt.

"Ik vind dat wij daar het initiatief moeten nemen. Maar we mogen het ook niet erger maken dan het is. Wij zijn vragende partij, zij kunnen het missen. Maar wij zijn geen concurrenten voor hen, als ik de verhouding met Anderlecht neem. Ik denk dat er meer door anderen dan door de twee ploegen een misverstand is geweest. Ik begrijp de ontgoocheling, maar we moeten dat uitpraten'', laat hij weten aan Sporza.

Dury ziet voordelen voor beide partijen. "Eigenlijk is het niet goed voor Anderlecht, Gent of Zulte Waregem dat spelers als Hannes Van Der Bruggen, Brandon Mechele of Michaël Heylen - met alle respect - in de bodem van eerste gaan voetballen. De ontwikkeling van Soualiho Meïté, Sander Coopman en Thorgan Hazard heeft bewezen dat hier in ons mooie oefencomplex jonge voetballers van topploegen in België zich in perfecte omstandigheden kunnen ontwikkelen. Laat die onmin dus stoppen'', doet Dury een duidelijke oproep.

De oefenmeester van Essevee ziet zijn club ook niet als een concurrent van zowel Anderlecht als Gent. "Wij zijn geen concurrenten voor topploegen. Ik vind dat alvast van niet. Wij hebben niet die historiek, die naam, dat supportersaantal en dat budget. Laat ons kietelen en laat het ons plezant maken. Wij moeten het initiatief nemen, maar het moet van twee kanten komen. De concurrentie wordt ook beter van een competitief Zulte Waregem."