Vandenbempt looft middenvelder: Hij heeft zijn kans gegrepen

Vandenbempt looft middenvelder: "Hij heeft zijn kans gegrepen"

29-03-2017 21:34

Moussa Dembélé was één van de uitblinkers bij de Rode Duivels tegen Rusland. De middenvelder ging wel in de fout bij het tweede tegendoelpunt, maar speelde verder uitstekend. Dat zag ook Sporza-journalist Peter Vandenbempt, die vindt dat Dembélé zijn kans gegrepen heeft tegen de Russen.

"Het balverlies bij het tweede doelpunt van de Russen was een beetje een smet op zijn uitstekende prestatie. Zoals we hem kennen bij Tottenham Hotspur, maar veel te weinig bij de nationale ploeg. Hij deed het toch anders dan we gewoon zijn met Witsel op het middenveld. Dus ik denk dat Dembélé zijn kans gegrepen heeft", verklaarde Vandenbempt op de website van Sporza.

Toch vrees de journalist dat bondscoach Roberto Martinez volgende keer opnieuw voor andere speler kiest. "Dembélé ligt dan in balans met Axel Witsel en dat wordt moeilijk. Want zoals de bondscoach een boon heeft voor Tielemans, heeft hij dat ook voor Witsel. Maar als Dembélé zich op deze manier kan ontwikkelen, kan hij op termijn basisspeler worden."