Vanden Stock reddende engel voor Anderlecht: Zo bezweer je een crisis

Vanden Stock reddende engel voor Anderlecht: "Zo bezweer je een crisis"

27-03-2017 09:00
2

Herman Van Holsbeeck had ook dit seizoen weer geen gemakkelijke job. Na een moeizame start werd er al geroepen om het ontslag van René Weiler, maar nu is Anderlecht terug op koers. Van Holsbeeck hoopt meer dan ooit op een landstitel.

EUROPESE GLORIE! Anderlecht wint Europa League, van 10 euro naar 120 euro!

Na twee jaar zonder titel moet het dit seizoen opnieuw gebeuren voor Anderlecht. Nochtans zag het er in de eerste maanden slecht uit. "We stonden in die eerste maanden, waarin het dramatisch liep, allemaal onder druk. Spelers, trainer, ik. Dan is het zeer belangrijk dat je iemand hebt zoals Roger Vanden Stock, die dit soort situaties door en door kent", vertelt hij aan Sporza.

Vanden Stock heeft in de moeilijke momenten het heft in handen genomen. "De voorzitter heeft op een bepaald moment 48 uur de tijd genomen om goed na te denken en zei dan: voila, zo gaan we het nu aanpakken! Zo bezweer je een crisis. En nu zeggen we: wij willen de titel. Zo simpel is dat."

Het zal toch van de spelers moeten komen, maar dat is volgens de manager geen probleem. "Ik denk dat onze spelers wel ongelooflijk veel honger hebben. Die was de laatste twee jaar wat minder door die drie titels op een rij. Nu moeten de dingen gewoon nog juist vallen in de play-offs. Je hebt altijd wat geluk nodig. We hebben 13 spelers laten vertrekken en hebben er 9 nieuwe gehaald. Plus een volledig nieuwe staf. Maar toch konden we niet zeggen dat het een overgangsseizoen zou worden."