Laten we afscheid nemen van het duo Witsel - Fellaini

"Laten we afscheid nemen van het duo Witsel - Fellaini"

26-03-2017 17:12

De Rode Duivels kwamen zaterdag tegen Griekenland niet verder dan een 1-1 tegen Griekenland. Na de match werden vooral Marouane Fellaini en Axel Witsel op de korrel genomen. Dat doet ook Raf Willems op De Witte Duivel.

'Laten we afscheid nemen van het duo Witsel-Fellaini. Ze hebben hun plicht gedaan, hun hoogtepunt bereikt, één decennium Rode Duivels volstaat voor hen. Hetzelfde geldt voor Laurent Ciman, in wie ik met de beste wil van de wereld geen internationaal van niveau kan ontdekken. Hij is een middelmatige verdediger en zwak in het uitvoetballen', klinkt het hard uit de pen van de journalist.

De vervangers staan volgens Willems al klaar in de wandelgangen. 'Geef jonge talenten op deze posities een kans in de kern: Leander Dendoncker, Björn Engels, Youri Tielemans, Dennis Praet. ... In de geest van Socrates: laten we experimenteren met een heerlijk vijfmanmiddenveld en kiezen voor de hoge balcirculatie en voortdurende positiewissels. Ik zou een goed gevoel hebben bij volgende elftal: Courtois, Vertonghen, Nainggolan, Alderweireld, Meunier, Dembélé, De Bruyne, Hazard, Carrasco, Mertens en Lukaku.'

Lees ook: Vandenbempt springt in de bres voor Rode Duivel: "Onbegrijpelijk"