Vandenbempt springt in de bres voor Rode Duivel: Onbegrijpelijk

Vandenbempt springt in de bres voor Rode Duivel: "Onbegrijpelijk"

26-03-2017 16:08
2

Peter Vandenbempt was zaterdag uiteraard van de partij voor België-Griekenland, maar zag een bijzonder teleurstellende match van de Rode Duivels. Toch vindt hij de kritiek van sommige supporters overdreven, zeker als het gaat over Romelu Lukaku.

Lukaku is topschutter in de Premier League en maakte die reputatie van goalgetter waar. Kort voor affluiten zorgde hij nog voor de 1-1. Voordien had hij echter al heel wat fluitconcerten gekregen van de fans. "Onbegrijpelijk. De manier waarop hij behandeld wordt, daar kan ik met mijn verstand niet bij", opent hij op Sporza.

Vandenbempt benadrukt dat Lukaku is bijzonder moeilijke omstandigheden speelt. "Hij stond daar gisteren tussen twee beresterke verdedigers en hij kreeg echt heel weinig bruikbare ballen. Het was een zeer ondankbare taak. Om hem dan weer te gaan afrekenen op een paar ongelukkige baltoetsen of op een mislukte dribbel? Hij heeft het naar zijn beste vermogen gedaan."

Op basis van de match tegen Griekenland valt er Lukaku weinig te verwijten. "Van een spits verwacht een elftal en een trainer zeker dat hij in dit soort moeilijke wedstrijden toch nog het verschil maakt. En dat heeft hij ook gedaan. Met een fantastisch doelpunt dan nog. Met een klein beetje meeval scoorde hij zelfs nog twee keer op het einde van de wedstrijd."

Oproep aan supporters
Vandenbempt hoopt dan ook dat de situatie snel gaat verbeteren. "Het is hoog tijd dat we Lukaku behandelen als de andere Duivels en hem krediet geven. Oké, hij was gisteren niet de beste, maar het is een jonge spits van 23, die topschutter is in Engeland en die bij de beste aanvallers ter wereld wordt gerekend."

Bovendien is hij nog volop progressie aan het maken. "Hij heeft de voorbije jaren heel veel vooruitgang geboekt en hij werkt echt heel hard. Als hij dan met de borst vooruit komt en zegt: "ja, ik kan de beste nummer 9 ter wereld worden", dat beetje branie moet je hem gunnen. Zeker als hij dan de goal scoort die de nederlaag voorkomt, dan lijkt applaus mij eerder op zijn plaats."