WK 2018 overzicht: Portugal haalt het simpel, Bosnië met forfaitscore

WK 2018 overzicht: Portugal haalt het simpel, Bosnië met forfaitscore

25-03-2017 23:15

Niet alleen de Rode Duivels komen/kwamen zaterdagavond in actie. Ook in heel wat andere landen werd er gevoetbald met het ook op het WK 2018 in Rusland.

Groep A
Zweden - Wit-Rusland: 4-0
Bulgarije - Nederland: 2-0
Luxemburg - Frankrijk: 1-3

Wit-Rusland was geen partij voor Zweden. Het thuisland haalde het simpel met 4-0. Nog voor het uur stond er 3-0 op het bord na goals van Emil Forsberg (2x, één strafschop) en Marcus Berg. In het slot van de partij zette Anderlecht-speler Isaac Kiese Thelin de eindstand op het bord.

Nederland deed zaterdag een heel slechte zaak. Het verloor met 2-0 op het veld van Bulgarije. Frankrijk haalde het in Luxemburg met 1-3. Voor Anthony Morris eindigde de match al na 21 minuten. De keeper van KV Mechelen verliet geblesseerd het veld. Frankrijk staat nu eerste met dertien punten. Zweden staat met tien punten tweede. Dan volgen Bulgarije (negen punten) en Nederland (zeven punten).

Groep B
Andorra - Faeröer: 0-0
Zwitserland - Letland: 1-0
Portugal - Hongarije: 3-0

Zwitserland blijft na vijf wedstrijden met maximum staan. Tegen Letland won het met het kleinste verschil. Josip Drmic scoorde het enige doelpunt van de partij. Portugal staat na een vlotte zege tegen Hongarije tweede met twaalf punten. Andre Silva opende de score. Nadien gaf hij een geniale assist voor Critstiano Ronaldo. Met zijn tweede treffer van de avond zette Ronaldo de eindscore op het bord. 

Groep H
Bosnië-Herzegovina - Gibraltar: 5-0
Cyprus - Estland: 0-0
België - Griekenland: 1-1

In groep van België boekte Bosnië-Herzegovina een simpele thuiszege. Met een forfaitzege stuurde het Gibraltar naar huis. Door de zege telt Bosnië nu tien punten. België, dat niet verder kwam dan een 1-1 tegen Griekendland blijft leider. De Rode Duivels tellen dertien punten. Dat zijn er twee meer dan Griekenland, dat tweede blijft.