Schitterend doelpunt van Lukaku redt leidersplaats van Rode Duivels

25-03-2017 22:37
3

Zaterdag zijn de Rode Duivels aan een nederlaag ontsnapt tegen Griekenland. Pas vlak voor affluiten kon Romelu Lukaku de 1-1 eindstand op het bord zetten. De Grieken eindigden de match met negen spelers. Door het punt blijven de Belgen leider in de groep.

Onder meer door de afwezigheid van Hazard en De Bruyne mochten Witsel en Fellaini starten. Dat werd geen succesformule. De twee konden te weinig snelheid in het spel brengen. Toch was het Fellaini die voor het enige echte gevaar van de Rode Duivels zorgde. Voor de rust moest hij scoren, maar hij kopte naast. Griekenland was in Brussel niet gekomen om te voetballen en bedreigde Courtois in de eerste 45 minuten geen enkele keer.

Meteen na de rust kwamen de Grieken wel op voorsprong. Na de aftrap ging het volldig mis bij de Belgen. Mitroglou profiteerde maximaal, 0-1. De Belgen moesten toen een tandje bijsteken, maar dat was tegen de stugge Grieken erg moeilijk. Gelukkig hielp Panagiotis Tachtsidis de Rode Duivels een handje. Met zijn tweede gele kaart mocht hij in de 65e minuut gaan douchen. Mertens ontsnapte trouwens nog aan rood toen hij aan de neus van zijn tegenstander ging trekken.

Schitterende goal
België drukte en kreeg uiteindelijk wat het verdiende. Mertens bracht voor en Lukaku pakte zijn moment. De aanvaller van Everton pakte de bal op borst en scoorde daarna in de draai. Met de 1-1 op het bord ging België nog voor de zege, maar een winnende doelpunt kwam er net niet. Na een opstootje met Lukaku moest ook Giorgos Tzavellas nog naar de kant met zijn tweede gele kaart.

Door het gelijkspel blijft België leider in groep H. Het telt dertien punten. Griekenland blijft tweede met elf punten. Bosnië doet na een simpele zege tegen Gibraltar weer mee om de leidersplaats