Frankrijk weer aan kop: Griezmann en Giroud belangrijk

25-03-2017 23:11

Dankzij een moeizame zege in en op Luxemburg heeft Frankijk weer de koppositie gepakt in WK-kwalificatiegroep A. Olivier Giroud en Antoine Griezmann maakten het verschil namens Les Blues: 1-3.

Luxemburg pakte in de kwalificatiereeks pas één punt. De Fransen werden eerder op de avond van de eerste plaats gestoten door Zweden (4-0 winst op Wit-Rusland) en hadden een zege nodig om weer op de eerste plaats terecht te komen. Voor Anthony Moris duurde de match amper 21 minuten. De doelman van KV Mechelen viel snel zwaar geblesseerd uit

De ploeg van bondscoach Didier Deschamps had het negentig minuten lastig. Na de openingstreffer van Giroud kwam de thuisploeg verrassend op gelijke hoogte. Blaise Matuidi maakte een overtreding in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Aurélien Joachim van Lierse schoot raak vanaf elf meter.

Niet lang na de gelijkmaker kwamen de Fransen weer op voorsprong. Scheidsrechter Andris Treimanis kende een strafschop toe nadat Djibril Sidibé was neergehaald. Griezmann schoot raak. Na de rust deden de gasten er alles aan om de wedstrijd snel op slot te gooien. Dat lukte niet, omdat Luxemburg met tien man voor de eigen goal bleef hangen.

In de 77e minuut viel dan toch de beslissing. Opnieuw Giroud deelde de genadeklap uit. Daarna was het voor Deschamps tijd om Kylian Mbappé te laten debuteren. De tienersensatie van AS Monaco slaagde er bijna in om zijn eerste interland te bekronen met een goal. Door de winst heeft Frankrijk nu dertien punten na vijf duels, drie meer dan Zweden. Oranje, dat een ontluisterende avond beleefde in Sofia, heeft zeven punten.