Vandenbempt ziet beker voor Union als bekroning: België extra dynamiek gegeven

Vandenbempt ziet beker voor Union als bekroning: "België extra dynamiek gegeven"

10 mei - 09:17

Voor het eerst in een kleine eeuw tijd heeft Union Saint-Gilloise nog eens een hoofdprijs veroverd. De bekerwinst tegen Royal Antwerp FC (1-0) vormt de (voorlopige?) kers op de taart van de steile opmars die de club de afgelopen jaren gemaakt heeft, beseft Peter Vandenbempt.

De sfeer op de Heizel was top, maar op voetbalvlak was de finale niet om over naar huis te schrijven. Uiteindelijk heeft de meest ondernemende ploeg verdiend gewonnen, oordeelt Vandenbempt. De journalist van Sporza plaatst de triomftocht meteen in een breder plaatje. "Ze hebben het Belgische voetbal toch een extra dimensie en dynamiek gegeven", vindt hij.

Sinds de promotie naar de Jupiler Pro League, nu drie jaar geleden, heeft Union vriend en vijand verbaasd door haar verhaal, zelfs tot buiten de landsgrenzen. "Het is toch fijn om eindelijk iets tastbaars te hebben dat je in de prijzenkast kunt zetten. Applaus, felicitaties en duimpjes zie je na een tijdje niet meer. Een trofee is iets blijvend en precies wat Union nu nodig had", vat Vandenbempt de waarde van deze Croky Cup samen. 

Les Unionistes hebben voor het eerst sinds 1935 dus nog eens een prijs beet. Daar hoeft het niet bij te blijven. Ook in de titelstrijd spreken ze nog een hartig woordje mee. Maandag op Club Brugge zou Union bij winst zelfs weer leider kunnen worden, als RSC Anderlecht zaterdag punten laat liggen tegen KRC Genk tenminste. Vandenbempt waarschuwt de Bruggelingen alvast. "Nu kan Union op een meer relaxte manier de drie laatste matchen afwerken. Ze hebben al een interessant Europees ticket beet."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.