Bico ook onder vuur op het Kiel: Wat een zootje ongeregeld

Bico ook onder vuur op het Kiel: "Wat een zootje ongeregeld"

25-03-2017 13:45

Beerschot Wilrijk won vrijdag met 2-0 van White Star, de club van John Bico. Dat ging echter niet zomaar. De wedstrijd verliep moeizaam, vooral door de tegenwerking van de bezoekers.

Het Laatste Nieuws had na de match in Antwerpen geen hoge pet op van de bezoekers. "Wat een zootje ongeregeld is dat White Star Brussel toch. Omdat de mannen uit de hoofdstad aanvankelijk niet de juiste shirtjes bij zich hadden, begon de match met een kwartier vertraging."

Achterhalen wie er precies speelde was ook al een echte klus. "Eens de wedstijd bezig was, bleken de rugnummers van de spelers totaal niet overeen te stemmen met die op het wedstrijdblad. De nummering checken op de website van White Star was ook geen goed idee, want de info daar bleek niet bepaald up-to-date. Zo kreeg Denis Prychynenko - intussen actief bij Beerschot - nog steeds een eervolle vermelding. Pure kolder."

Bico loopt nog altijd rond bij White Star, maar wat is zijn functie eigenlijk? "Directeur van dat bizarre rondreizende circus was John Bico, de man die Beerschots rivaal Antwerp dit seizoen bijna naar de afgrond leidde. Bico stond op de 'feuille' ingeschreven als hulptrainer, maar nam wel degelijk de coaching voor zijn rekening. Bij White Star steekt het toch allemaal niet zo nauw... Een wonder eigenlijk dat er in de gegeven omstandigheden nog vier Brusselse supporters de moeite deden om de verplaatsing naar het Kiel te maken."