UPDATE: Vanderhaeghe heeft blijkbaar meer geluk dan Walem

UPDATE: Vanderhaeghe heeft blijkbaar meer geluk dan Walem

29-03-2017 10:00

De jinge Rode Duivels spelen maandag een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Malta. Die wordt gespeeld in Leuven, maar Landry Dimata zal niet van de partij zijn.

Dimata is al de vijfde speler die de selectie moet verlaten, eerder verdwenen Jules Van Cleemput, Arno Mansecour Alexis De Sart en Philippe Rommens al de selectie. Voorlopig heeft bondscoach Walem nog maar één vervanger opgeroepen. Aaron Leya Iseka, die nochtans geen minuut speelt bij Marseille, werd bij de selectie gehaald.

Voor de nieuwe generatie jonge Duivels is de partij tegen Malta de eerste wedstrijd in de nieuwe campagne. België speelt in groep 6 verder nog tegen Cyprus, Hongarije, Zweden en Turkije. De negen groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het EK van 2019 in Italië en San Marino. De vier beste tweedes verdelen de twee resterende EK-tickets via play-offs. Het EK zelf geldt als kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Update 29/03 om 10.00 uur: Bij KV Oostende hebben ze waarschijnlijk meer geluk dan bij de Rode Duivels. KVO hoopt dat Dimata woensdag of donderdag de trainingen kan hervatten. Volgens Het Laatste Nieuws meent de club dat de aanvaller zaterdag op het veld van Charleroi gewoon kan spelen. Enkel Žarko Tomašević is bij Oostende niet fit voor de eerste wedstrijd van Play-Off 1.