Voetbalbond wil amateurvoetbal hervormen Genoeg missionaris gespeeld

Voetbalbond wil amateurvoetbal hervormen "Genoeg missionaris gespeeld"

24-03-2017 07:15

De Belgische voetbalbond wil een grote herstructurering van het Belgische amateurvoetbal. Ondervoorzitter Bart Verhaeghe gaf de aanzet en CEO Koen De legde donderdag een hervormingsplan voor aan de raad van bestuur.

In dat hervormingsplan mikt de voetbalbond volgens Het Belang van Limburg op vijf grote pijlers om het amateurvoetbal nieuw leven in te blazen. Zo wil de bond onder meer de hoge lonen aanpakken. Een loonplafond komt er voorlopig niet, maar de bond rekent op een 'light licentiessysteem' waardoor er een transparant referentiekader moet komen voor alle clubs.

Ook wil de bond clubs meer laten fusioneren. Hierdoor komen er meer middelen vrij en kunnen de clubs investeren in nieuwe infrastructuur. Daarbij moet een vereenvoudiging van het klassement en de statuten de papierberg voor de amateurclubs kleiner maken.

De bestuurders van Voetbal Vlaanderen vinden de ideeën van de Belgsiche voetbalbond maar niks. "Ze moeten stoppen met missionaris spelen. Als we zeggen dat zondagnamiddag vrijgehouden moet worden voor het amateurvoetbal, krijgen we daar zelfs geen antwoord op. “Fusies stimuleren? Niet nodig, want dat probleem lost zich vanzelf op", aldus een misnoegde voorzitter Gilbert Puttemans in Het belang van Limburg.