Onduidelijkheid bij Casteels: 'Weet niet wat bondscoach in gedachten heeft'

Onduidelijkheid bij Casteels: 'Weet niet wat bondscoach in gedachten heeft'

21-03-2017 11:11

Koen Casteels zit voor het eerste sinds februari 2014 weer bij de selectie van de Rode Duivels. De sluitpost van VfL Wolfsburg is liefst één van de vier doelmannen in de kern van Roberto Martinez. Casteels weet nog niet wat de plannen van de bondscoach zijn.

De nummer één van Wolfsburg is alvast blij dat hij weer bij de groep zit. ''Ik had natuurlijk gehoopt op een selectie en al zeker omdat ik nu terug speel bij mijn club. Als je ergens nummer één bent, sta je automatisch dichter bij de nationale ploeg. Ik wil altijd spelen en ik hoop dan ook zo snel mogelijk vast tussen de palen te staan. Hopelijk volgen er dit seizoen nog veel wedstrijden'', aldus Casteels tegenover Het Nieuwsblad.

Casteels vindt het nog te vroeg om te denken aan het wereldkampioenschap in Rusland. ''Het WK is nog ver weg en alles kan snel veranderen. Ik ben blij dat ik mij hier deze week kan tonen bij de groep en naar de toekomst toe denk ik dat de prestaties bij de club doorslaggevend zullen zijn. Echte zorgen heb ik me niet gemaakt toen ik op de bank zat, ik ben gewoon hard blijven werken en ik heb gewacht op een nieuwe kans.''

Naast Casteels werden ook Thibaut Courtois, Simon Mignolet en Matz Sels opgeroepen. Martinez heeft nog geen uitleg gegeven aan de keepers, dus ook voor Casteels is de reden voor deze zet onduidelijk. ''Vier doelmannen: het is eens iets anders, maar in principe maakt het niet zoveel uit. We kennen mekaar allemaal. Er is nog geen reden aangehaald waarom er vier keepers zijn opgeroepen. Ik weet dus niet wat de coach in zijn gedachten heeft. Het is leuk om de nieuwe trainer te ontmoeten en ermee te werken. Nu is het aan mij om te tonen wat ik in mijn mars heb'', klinkt het strijdvaardig.