D'Hooghe schaart zich achter voorstel: Eén van mijn grootste bekommernissen

  D'Hooghe schaart zich achter voorstel: "Eén van mijn grootste bekommernissen"

  zondag 19 maart 2017 om 15:54

  Pol Van Den Driessche, senator voor N-VA, wil dat elke voetbalcub minstens één AED-toestel ter beschikking heeft. Hij vraagt aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond om actie te ondernemen. Michel D’Hooghe schaart zich achter het voorstel.

  "Ik denk dat elke voetbalcub, van klein tot groot, minstens één AED in huis moet hebben. In het beste geval zelfs twee, want op zaterdag spelen vaak verschillende ploegen tegelijkertijd", vertelde Van Den Driessche tegenover De Zondag.

  De gewezen woordvoerder van Cercle Brugge heeft een brief geschreven naar de Belgische voetbalbond met de vraag initiatief te nemen. "Ik weet dat de aankoop duur is, zeker voor de kleinere clubs, maar dat is het waard. Misschien kan de bond een groepsaankoop organiseren om de prijs te drukken?"

  Van Den Driessche heeft alvast een medestander gevonden in Michel D’hooghe, voorzitter van de medische commissie van de wereldvoetbalbond FIFA. "Dit is één van mijn grootste bekommernissen. Ik zal niet rusten vooraleer er in de buur van elke wedstrijd een AED aanwezig is", aldus de ex-voorzitter van Club Brugge en de voetbalbond.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  D'Hooghe schaart zich achter voorstel: "Eén van mijn grootste bekommernissen"