De Condé lust geen kritische vragen: 'Interviewer mocht niet meer komen'

De Condé lust geen kritische vragen: 'Interviewer mocht niet meer komen'

19-03-2017 08:30

Dimitri De Condé zit stevig in het zadel als sportief directeur bij Racing Genk. In die hoedanigheid heeft hij in de afgelopen seizoenen al aardig wat mooie transfers gedaan, maar hij heeft ook slechte tijden gekend. Toen was één bepaalde interviewer niet welkom omdat ... zijn voorbereide vragen te kritisch waren.

Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine beweert in De Zondag dat De Condé een kritische journalist ooit wandelen stuurde. Dat zou in de beginperiode van Sys nooit zijn gebeurd. "Er is veel veranderd in de benadering van een club. Bij Racing Genk wilde manager Dimitri De Condé ooit voor een interview de vragen al krijgen. Hij blies het gesprek af omdat enkele vragen te kritisch waren", aldus Sys.

De Condé zat in die tijd in het oog van de storm, maar heeft zijn hachje ondertussen gered met heel wat in het oog springende nieuwkomers. "Het was de periode dat er volop turbulentie heerste in Genk. Nu is die weg, het missen van Play-Off 1 ten spijt. Er staat een goede ploeg en dat is mede door De Condé, die zonder hoog van de toren te blazen goed werk verricht."