Lukaku keert Everton de rug toe: Dat betekent dat er iets mis is

Lukaku keert Everton de rug toe: "Dat betekent dat er iets mis is"

16-03-2017 07:30

Romelu Lukaku heeft zijn beslissing genomen. Hij zal niet bijtekenen bij Everton, waar hij nog maar een contract heeft tot 2019. Met 150.000 euro per week kan hij een monstersalaris opstrijken, maar het geld kan hem niet overtuigen.

Lukaku legt zijn beslissing uit in Het Laatste Nieuws. "Everton heeft als voetbalclub een rijk verleden, daar zijn we het toch over eens. Maar de toekomst moet ook geschreven worden. Hier praten ze nog altijd over de teams uit de jaren 80. Wij, als spelers, zouden graag willen dat ze over ons praten. Niet meer over hen. Met alle respect, maar je wil niet enkel herinnerd worden omdat je veel doelpunten hebt gescoord. Je wil de geschiedenis ingaan als een speler die de club prijzen heeft bezorgd. Dat is wat de fans ook willen. Dus in plaats van in het verleden te leven, moet je vooruit."

Lukaku heeft nu vooral wedstrijden op topniveau nodig. "Luis Suárez, Lewandowski, Benzema, Cavani: dat zijn de mannen naar wie ik kijk om van bij te leren - niet Harry Kane. Ik let in bepaalde fases op wat ze doen en dan denk ik bij mezelf: interessant. Hoe dicht ik hen benader? Wél, ik denk dat ik er dicht bij ben. Ik ben één van de beste spitsen in de Premier League. 100 procent zeker. Als ik dat niet zeg, schiet ik mezelf in de voet."

De Rode Duivel wil nu beter worden bij een ploeg die bij zijn huidige niveau aansluit. "Kan ik één van de beste aanvallers in de wereld worden? Jazeker, jazeker. Maar daarvoor heb je wel een platform nodig om je te kunnen tonen. Dan praten we over de Champions League en wedstrijden van dat niveau."

Speelt Everton het hard?
Er kan echter wel één probleem opduiken: Lukaku heeft zoals gezegd nog twee jaar contract. Als Everton niet wil verkopen gaat hij nergens heen. "Ik ben van niets bang. Ik heb geen schrik. Ik ga gewoon blijven voetballen en mijn steentje bijdragen om van Everton een betere club te maken. We hebben een geweldige groep, maar op het einde van de rit wil je trofeeën in de kast. We moeten harder proberen. Dat is het enige wat ik wil zeggen. Als je niets wint, betekent dat dat er iets mis is. Dat het geloof ontbreekt. Dat is het belangrijkste. Vertrouw op jezelf, werk en focus en probeer te krijgen wat je wil. Dan houdt niemand je nog tegen."