'Mertens heeft het gezien in Italië, alle wegen leiden naar Engeland'

'Mertens heeft het gezien in Italië, alle wegen leiden naar Engeland'

15-03-2017 06:59

Waar ligt de toekomst van Dries Mertens? Volgens Het Laatste Nieuws is dat niet langer meer in Italië. De Rode Duivel droomt volgens de krant volop van de Premier League.

Mertens is dit seizoen opnieuw schitterend bezig in de Serie A. Als diepe spits scoort hij blindelings voor Napoli. De ploeg uit Napels wil dan ook graag door met onze landgenoot. De gesprekken over een contractverlenging lopen al een tijdje, maar leverde niks op. De eventuele afkoopsom lijkt een struikelblok te worden in de onderhandelingen.

Bij Napoli ligt Mertens nog tot 2018 onder contract. Met andere woorden: volgende zomer kan Mertens Napels gratis verlaten. Dat wil de club natuurlijk vermijden, terwijl andere clubs daarvan willen profiteren. Zo ook Inter, maar die club lijkt niet te moeten hopen op de komst van Mertens. Zeker niet als het volgend seizoen niet in de Champions League speelt. Momenteel staat Inter slechts vijfde in de stand.

Nee, de 55-voudige Rode Duivel droomt van Engeland. Hij lijkt toe aan een nieuw avontuur. Na vier seizoen in de Serie A lijkt de Premier League hem een geweldige stap volgens de krant. Er is enkel één probleem. Mertens is nu al 29 en zal in de zomer 30 zijn. Dat kan eventueel kopers afschrikken. Mertens nadien voor veel geld verkopen, zit er immers niet meer in.

Lees ook: "Ga terug naar Dries, je kan geen betere vent meer vinden"