Ferrera rekent definitief af met Standard: Net alsof je overgeeft

Ferrera rekent definitief af met Standard: "Net alsof je overgeeft"

06-03-2017 08:30
3

Yannick Ferrera werd in september van vorig jaar ontslagen bij Standard, maar aan die pijnlijke periode denkt hij niet vaak meer terug. Nu kan hij nog Play-Off 1 halen met KV Mechelen, Standard is al uitgeschakeld. Ferrera heeft zo nu al teruggeslagen.

De succescoach komt in Het Laatste Nieuws nog een keer terug op zijn tijd bij Standard. Hij vindt zijn ontslag één van de beste dingen die hij ooit heeft meegemaakt. "Sowieso. Er hebben al veel mensen me gezegd dat het goed is dat ik weg ben uit dat wespennest. Op het moment zelf is het natuurlijk even slikken. Net alsof je overgeeft. Niet leuk, maar vijf minuten later voel je je wel veel beter", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Standard eindigt uiteindelijk bijzonder ver van Play-Off 1, zoiets kan volgens Ferrera niet. "Als je puur naar het talent kijkt, moeten ze altijd in die top zes eindigen. Met een correcte mentaliteit was dat ook nooit een probleem geweest. Mijn assistent Yann Daniélou voorspelde me in september al dat wij Standard in februari zouden veroordelen tot Play-Off 2. Dat is uitgekomen. Als een boemerang keerde alles terug tegen hen. Ik ben daar niet blij om, maar ik heb de directie voldoende gewaarschuwd. Alles waar ik hen voor verwittigd heb, is uitgekomen."

Leedvermaak heeft Ferrera niet, revanchegevoelens absoluut wel. "Ergens was het natuurlijk wel mijn revanche, maar ik heb dat ook nodig. Al heel mijn leven heb ik het gevoel dat ik me moet bewijzen. Hoe meer mensen zeggen dat ik iets niet kan, hoe harder ik ervoor ga. Dat drijft me tot het uiterste."