Standard heeft gepeperde reactie op uitspraak BAS: Wij laten het niet zo

Standard heeft gepeperde reactie op uitspraak BAS: "Wij laten het niet zo"

28-02-2017 17:30
3

Standard krijgt geen punten voor de stilgelegde wedstrijd tegen Charleroi, dat staat nu vast. Het BAS heeft die beslissing bevestigd, dat is de hoogste instantie die Standard mag aanspreken. Standard gaat niet naar de burgerlijke rechtbank, maar vindt wel dat de regels dringend moeten veranderen.

Standard wil geen directe confrontatie met de Pro League, daarom onderneemt het (voorlopig) geen actie meer. Bovendien zou het zelfs mét die drie punten nog maar een waterkansje hebben op Play-Off 1. Toch wil het wat kwijt over deze zaak.

"Na een grondige analyse van de beslissing van het BAS omtrent deze match heeft Standard de Liège beslist om de dingen niet te laten zoals ze zijn. Onze club is van plan om snel in overleg te gaan met de de betrokken instanties om ervoor te zorgen dat er in de toekomst enerzijds reglementswijzigingen kunnen plaatsvinden inzake het beheer van incidenten tijdens matchen en anderzijds het debat kan geopend worden over de manier waarop de geschillen bij de profclubs behandeld worden", zo vertelt het op de officiële website.

Standard sluit niet uit dat het in de toekomst wél terug actie zal ondernemen. "Standard de Liège zal geen onmiddellijke actie ondernemen om het kampioenschap te verstoren, maar niettegenstaande zal het resultaat van deze discussies eventuele toekomstige stappen met betrekking tot dit dossier bepalen. De zaak is dus nog niet afgesloten."