Gent vol in de running voor Play-Off 1 na makkelijke partij tegen Moeskroen

26-02-2017 21:51

Gent kende in eigen huis absoluut geen moeite met Royal Excel Moeskroen. De Buffalo's wonnen met gemak met 3-1 van de Henegouwenaren. Het springt dankzij die zege over Genk naar de zevende plek, op één punt van KV Mechelen.

Van vermoeidheid was er geen sprake bij Gent na de Europese droomwedstrijd tegen Tottenham. De Buffalo's grepen Moeskroen meteen bij de keel. Na amper zeven minuten stond het al op voorsprong via Samuel Kalu.

De bezoekers kwamen er helemaal niet aan te pas en Gent deed lustig voort. Kansen bij de vleet, maar het was Yuya Kubo die zijn derde voor Gent kon scoren. Ook na het tweede doelpunt deed Moeskroen amper nog iets terug.

Net zoals in de eerste helft was het Gent dat ook in de tweede helft al snel kon scoren. Jérémy Perbet dwong een strafschop af en zette die zelf om. Moeskroen kon nog even tegenprikken met een goal, maar het bleef bij de 3-1. Dankzij de zege staat Gent nu op een zevende plek in de stand. Het springt over Genk, dat verloor van Anderlecht. Gent staat nu op één punt van KV Mechelen, de nummer zes in de stand.