AS Monaco voerde ook overnamegesprekken met andere club uit de Eerste Klasse B

AS Monaco voerde ook overnamegesprekken met andere club uit de Eerste Klasse B

26-02-2017 14:32

Oud-Heverlee Leuven zal naar verwachting spoedig worden overgenomen door een Chinese investeringsgroep. De ploeg uit de Eerste Klasse B blijkt ook met AS Monaco om de tafel te hebben gezeten.

Dat bevestigt Paul Van der Schueren, CEO van OHL, aan Humo. ''Cercle buigt zich nu over een overnamebod van de Russische eigenaar van Monaco. Daar hebben wij óók mee gepraat. Maar wij hebben geoordeeld dat onze lokale werking op lange termijn beter gegarandeerd is met de Chinezen."

Van der Schueren snapt sowieso niet dat er commotie is ontstaan over de overnames. "Ook bij Cercle hebben ze geprobeerd de zaak te redden door hard en slim te werken met een aantal lokale investeerders: ze moeten het nu, net als wij, opgeven", klinkt het. "Zonder één sterke hoofdaandeelhouder die de beslissingen neemt en de schulden bijpast, red je het niet meer in het hedendaagse voetbal, waar je blijkbaar genoodzaakt bent risico's te nemen die je als gewone bestuurders met gezond verstand en weinig privégeld onmogelijk nog kan dragen'', besluit de bestuurder.