Roeselare weet van geen akkoord met Lierse: “Ik heb de kalender niet opgemaakt”

Roeselare weet van geen akkoord met Lierse: “Ik heb de kalender niet opgemaakt”

25-02-2017 16:12
1

In de Proximus League is de spanning te snijden. Op de laatste speeldag wordt beslist over het tweede periodekampioenschap. Lierse heeft de beste papieren. Als het thuis wint van Roeselare, is het haast zeker van de periodetitel. Bij Antwerp vreest men dat Lierse en Roeselare het op een akkoord gaan gooien. 

"Wij spelen op de slotdag uit bij Lierse en dat was vooraf zo gepland. Ik heb de kalender niet opgemaakt. Die stond vast", aldus de CEO van Roeselare Johan Plancke in Het Laatste Nieuws. "Er waren zoveel insinuaties en complottheorieën de voorbije dagen."

"Er werd zelfs geïnsinueerd dat wij de eerste periodetitel cadeau hebben gekregen van Antwerp. Dat FC Antwerp vreest dat wij niet voluit zullen gaan tegen Lierse? Kijk, wij hebben de luxe dat we de jongens met vier gele kaarten achter hun naam niet laten spelen. Dat is ons goed recht, denk ik. Maar we hebben Van Eenoo, Cornet en Seoudi om in te zetten. Staan wij dan zwakker? Dit is gewoon een heel volwaardige ploeg. Neen, ik zou het echt geen B-ploeg noemen."