Genk klaagt niet bij bizarre loting: Liever dit dan richting Rusland

Genk klaagt niet bij bizarre loting: "Liever dit dan richting Rusland"

24-02-2017 18:53

De loting van de Europa League had vrijdagmiddag een verrassing van formaat in petto: AA Gent en KRC Genk werden tegen mekaar uitgeloot. Hier en daar kwamen enkele ontgoochelende geluiden naar boven door die affiche, maar Dimitri De Condé deelt die mening niet.

"Ik zie niet in waarom we ontgoocheld zouden moeten zijn", vertelt de technisch directeur van Genk bij RTBF. "Misschien wilden sommigen een grote naam trekken, maar de loting heeft alvast één voordeel: er zal een Belgische club in de kwartfinale staan. Die club, laat ons hopen dat wij het zijn, zal sowieso een grote naam loten in de volgende ronde. Wij spelen liever tegen Gent dan richting Rusland te trekken."

"We zagen dat de andere namen al uitgeloot waren en dus bleven enkel Ajax, Gent en Kopenhagen over. Ik had een voorkeur voor Gent of Ajax, ik ben dan ook tevreden. Het zal er stevig aan toe gaan, maar wij gaan knokken om een prestatie neer te zetten. Het zijn twee ploegen die graag zelf domineren en de bal hebben. Wij hebben wel een klein voordeel omdat we de terugmatch thuis mogen afwerken. Ik ben ervan overtuigd dat het fifty fifty is", besluit De Condé.